10-06-10

Slecht gezind

Vandaag is het 10 dagen geleden dat ik gestopt ben roken. Alhoewel ik nooit echt veel gerookt heb zit ik de laatste dagen toch in een dipje. Er lijkt constant een duiveltje op mijn schouders te zitten die het woord 'sigaret' fluistert. 

Maar ik behoud mijn mannelijke trots en houd vol. Zonder hulpmiddelen, enkel mijn ijzersterke wilskracht! :-)

10:22 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-06-10

Te snel?

Onlangs hoorde ik dat een koppel die pas een klein half jaar samen zijn een huis gekocht hebben. Bij het horen van zulk een verhaal kwam er enkel ongeloof in me op. Hoe kan je nu na zulk een korte periode al beslissen je leven met elkaar te delen en die beslissing dan nog verankeren in de aankoop van een huis? Erg verstandig leek het me niet. 

Tot vandaag. 

Erg verstandig vind ik het nog steeds niet. Een klein half jaar is niet lang genoeg om elkaar echt door en door te kennen. Maar langs de andere kant ken ik genoeg koppels die hun relatie beëindigd zien na zoveel jaren samen te zijn geweest. 

De duur van een relatie doet er volgens mij niet toe om een relatie 'duurzaam' en 'serieus' te noemen. De volwassenheid en de intentie van de partners des te meer. Over mijn volwassenheid ga ik me niet uitspreken, maar over onze intenties ben ik zeker.

Zin om samen een huis te kopen heb ik nog niet. Zin om haar vaak te zien wel. Niet altijd, maar wel heel vaak. Tenminste meer dan anderhalve dag per week. 

Ik ken wel enkele oplossingen, maar ben bang te snel te willen gaan. Een eerlijk gesprek dringt zich misschien op. Maar wellicht moet ik gewoon geduld hebben. 

23:31 Gepost door Bardem in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-06-10

Alles is relatief

Vandaag was het de begrafenis van de man van een collega. Ze zijn veertig jaar getrouwd geweest. Veertig fucking jaar. 

Mijn collega had een brief voor haar man geschreven en heeft die voorgelezen. Het was verbazend puur. Cliché, maar puur. Het mooiste stuk was toen ze vertelde dat hun relatie hoogtes en laagtes heeft gekend ... dat ze zich zelfs een paar keer hebben  afgevraagd: 'gaat het wel lukken?', maar dat ze - nu ze terugkijkt - geen seconde spijt heeft. OK, klinkt goedkoop, maar ze meende het wel. 

De eredienst was sober maar werd gepassioneerd gebracht door een priester die hard zijn best deed ons allen (zichzelf incluis) te overtuigen dat de dood écht wel zinvol is. Tijdens die dienst vergrootte hij uit wat de overledene heeft achtergelaten: een vrouw, kinderen, kleinkinderen, vrienden. 

Pats, plots wordt de som van je leven gemaakt.

Er werd niets gezegd voor welke werkgever hij 75% van zijn leven het beste van zichzelf gegeven heeft. Niets over het huis waar hij de helft van zijn leven voor heeft afbetaald. 

En toen moest ik aan een bekende oneliner denken: "alles is relatief in het leven, behalve de liefde en de gezondheid"

And so it is. Ik ben (nog steeds) een huisje/tuintje type. Ik hou van enige weelde en van reizen. Eigenlijk ben ik zelfs best wel materialistisch. En ik ben niet zooo ambitieus, maar ik ben wel trots op mijn werk en heb nog steeds de honger naar meer en beter.  

Maar als het ooit mijn tijd is en de som van mijn leven wordt gemaakt dan hoop ik uit het diepste van mijn ziel dat ze het over mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kunnen hebben. 

Want als ik het even heel simpel bekijkt zie ik dat enkel liefde het leven het leven waard maakt. 

En laat het nu net dàt zijn dat we niet onder controle hebben. 

13:27 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |