27-05-10

How wonderfull life is...

...now she's in my world

 


15:46 Gepost door Bardem in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

High

In mijn termen ben ik lang single geweest. Het was een woelige periode gevuld met een breed gamma aan gevoelens. Om die gevoelens te kunnen beheersen begin je stilaan maar zeker een bepaalde gedachtegang, noem het gerust een schild, te creëren.

En dat helpt. Je creëert zowaar een mini-wereld rondom jou. Maar desalniettemin ondermijnt dit je zelfvertrouwen. Ik ervaar graag mijn zintuigen en miste deze prikkelingen hard. Iemand vasthouden, haar ruiken, voelen. Iemand die je aankijkt, tegen je praat... iemand die van je houdt. 

Je onderdrukt dat gemis wel. En ook dat lukte vrij aardig. 

Maar nu, nu lijkt het alsof het deksel van de pot is. Als we dicht bij elkaar zijn en ik houd haar vast, ik ruik en voel haar, dan voel ik al mijn zintuigen overuren maken. Het brengt me tot rust en geeft me een gevoel dat je waarschijnlijk ook van drugs krijgt. 

Ik voel me opnieuw op en top. Ik voel me mannelijker als ooit tevoren en voel tussen de vlinders en de verliefdheid de testosteron in mijn lichaam gieren. En dat is een heerlijke mix! 

 

decoration


15:26 Gepost door Bardem in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-10

A-ha

Deze ochtend was het opnieuw een heuse strijd om de wekker af te drukken en om op te staan. Het was zelfs zo erg dat ik doorheen het irriterend gebeeb van de wekker heb geslapen. Twee treinen later dan normaal ben ik dan eindelijk op het werk geraakt. 

Het is net alsof mijn geest overuren moet maken. Ik ervaar zo veel... Allemaal leuke dingen, dat wel, maar ik ben nu eenmaal iemand die even tijd nodig heeft om belangrijke, intensieve dingen een plaats te kunnen geven. Daar komt nog eens bij dat ik vrijdag examen theorie heb en binnen enkele weken examen piano en eigenlijk heb ik wel nog een stukje af te leggen om dat tot een goed eind te kunnen brengen. 

Dit brengt met zich mee dat ik helemaal niet in mijn bed geraak. Want op zich geniet ik wel van de dingen die ik nu voel en ik wil daar zo lang mogelijk van genieten en slapen is dan maar tijdverspilling. Zo was het gisterenavond terug halféén voor ik naar bed ging en als een blok in slaap viel. 

En het bizarre is dat ik wel dingen doe, maar in m'n diepste draaien m'n hersenen overuren. Ik denk veel te veel na (of juist helemaal niet :-), en dat heeft dan weer als nadeel dat ik meer zit te dromen dan te werken. En voor ik het weet is er terug een uur voorbij... lazy me :-)

14:15 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Saaie mens

Ik heb de laatst tijd een kantje van mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik het had. Enfin, ik het is er altijd al geweest, maar het was onuitgesproken.

Eigenlijk heb ik de saaie nood heb aan variabele definities. Hiermee bedoel ik dat ik nood heb aan een flexibele structuur in het leven. Bv. werk hebben. Uiterst belangrijk, niet enkel financieel, maar ook emotioneel.

Zo hou ik er van dat ik nu al weet dat ik morgen moet/mag gaan werken. En het feit dat we glijdende werkuren hebben maakt dat de 'sleur' doorbroken wordt. 

Zo hou ik er van nu al te weten dat als ik ga thuiskomen vanavond, ik iets te eten ga vinden en hou ik ervan nu al te dromen wat ik zou kunnen doen. Nu ja, wat dat eerste betreft moet ik mij nog wat conditioneren want meestal ontdek ik 's avonds dat er brood noch charcuterie aanwezig is waardoor ik al vaak mijn voorraad pizza of lasagne heb moeten aanspreken :-)

Zo hou ik van de dagelijkse routines, en absoluut als ze worden afgewisseld met een spontaan moment. Maar het feit dat er een rode draad is brengt me tot rust. 


10:21 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

Verlengd weekend

En toen was het maandag. Een wat rare maandag, want ik heb al een paar keer mogen horen hoe ik lijk te stralen vandaag, terwijl ik me eigenlijk vooral moe voel en ik me ietwat angstig begin af te vragen hoe ik er de laatste maanden dan wel niet heb moeten bijlopen :-)

En ik voel me wel goed. Het was op meerdere vlakken een bijzonder leuk en gezellig weekend waarbij toch enkele momenten zijn geweest waarvoor ik (achteraf bekeken helemaal onnodig) toch wel zenuwachtig voor was. 

Maar dit neemt toch niet weg dat ik wat knorrig ben omdat ik me niet echt uitgeslapen voel en ik hoofdpijn heb. En alhoewel ik wel blij ben dat ik op mijn werk ben, mijn zaken kan in orde maken en tussen mijn collega's vertoef  - die trouwens uitermate, zelfs verdacht goed gemutst lijken te zijn vandaag - kan ik me maar moeilijk concentreren. 

Wat er mij trouwens doet aan denken dat ik moet ophouden op mij blog te schrijven en nog eens poging doen om er aan te beginnen ;-)

decoration
11:48 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-10

Dreaming a dream

Heb je ooit al eens een periode in je leven gehad waarop je je afvraagt of wat er aan het gebeuren is wel realiteit kan zijn? Dat het leven echt wel zo mooi kan zijn?

Ik ben er 32 en nog nooit heb ik verliefdheid zo intens gevoeld als nu. Ik dagdroom om daarna te beseffen dat het allemaal echt aan het gebeuren is. En weet je wat het bijzondere aan heel de zaak is: ik voel uit het diepste van mijn wezen vertrouwen. 

En dat vertrouwen is er niet zomaar. Al een tijdje probeer ik mezelf te boetseren in de man die ik zou willen zijn. En er zijn subtiele dingen die ik met haar deel, of van haar leer kennen en ben al een paar keer heel verbaasd geweest nadat ik ontdekte dat zij eigenlijk de dingen belangrijk vindt die IK (en niet de man die ik zou willen zijn) belangrijk vindt.

En dat, dat voelt heel bijzonder.
22:25 Gepost door Bardem in Liefde | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-05-10

Sleep

Er zijn mensen die kunnen functioneren met 5 uren slaap. Ik hoor niet bij die categorie. Integendeel... momenteel klinkt het dubbel aantal uren heel aantrekkelijk. 

Nochtans heb ik mijn aantal uren slaap toch moeten aanpassen sinds ik chauffeur speel. En dat begint zich nu toch ietwat te wreken. Eind volgende maand verloopt mijn evaluatieperiode en ik denk er hard aan vriendelijk te bedanken voor die 2de job. 

Want ik voel me moe. Deze morgen viel ik constant in slaap in de trein. Op zich wel heerlijk om je ogen dicht te doen terwijl de ochtendzon op je schijnt en je je bewustzijn beetje bij beetje voelt verminderen. Nadeel is wel dat je je eigenlijk nog meer moe voelt als ze in de luidsprekers aankondigen dat Brussel-Zuid nadert. En als je daarna in de metro naast een ADHD bakvis staat terwijl die in haar telefoon staat te schreeuwen hoe ze haar kamer gaat inrichten heb je wel zin om die telefoon ergens te steken waar het geen geluid meer kan maken! ;-)

Maar dankzij de loverush die door m'n aderen stroomt (en na een kop koffie :-) voel ik me al een pak beter nu. Helemaal klaar om het leven en de wereld aan te kunnen! Al ga ik nu gewoon proberen m'n werk af te krijgen. :-)09:31 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |