18-05-10

Saaie mens

Ik heb de laatst tijd een kantje van mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik het had. Enfin, ik het is er altijd al geweest, maar het was onuitgesproken.

Eigenlijk heb ik de saaie nood heb aan variabele definities. Hiermee bedoel ik dat ik nood heb aan een flexibele structuur in het leven. Bv. werk hebben. Uiterst belangrijk, niet enkel financieel, maar ook emotioneel.

Zo hou ik er van dat ik nu al weet dat ik morgen moet/mag gaan werken. En het feit dat we glijdende werkuren hebben maakt dat de 'sleur' doorbroken wordt. 

Zo hou ik er van nu al te weten dat als ik ga thuiskomen vanavond, ik iets te eten ga vinden en hou ik ervan nu al te dromen wat ik zou kunnen doen. Nu ja, wat dat eerste betreft moet ik mij nog wat conditioneren want meestal ontdek ik 's avonds dat er brood noch charcuterie aanwezig is waardoor ik al vaak mijn voorraad pizza of lasagne heb moeten aanspreken :-)

Zo hou ik van de dagelijkse routines, en absoluut als ze worden afgewisseld met een spontaan moment. Maar het feit dat er een rode draad is brengt me tot rust. 


10:21 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.