19-02-10

Onvoorwaardelijke woorden

Toen ik enkele maanden geleden met K. wegging hadden we het over haar ex. Ze vertelde hoe hij haar behandeld heeft en hoe de breuk tot stand was gekomen. Ze vertelde ook dat hij na anderhalf jaar terug met haar contact begon op te nemen en vertelde in overtuigende woorden dat ze hem niet meer wou terugzien, laat staan terug een relatie met hem wou beginnen. 

Het vervolg van mijn tekst lijkt al voorspelbaar. Toen ik onlangs bij haar thuis kwam zat hij daar ook, en leek daar zelfs al te wonen. 

Op zich was ik heel hard geschrokken. Niet zozeer dat ze terug een koppel waren, maar des te meer dat ik me in haar vergist had. 

Toen ik mijn zus hierover sprak zei ze enkel: 'ach ja, woorden zijn maar woorden'. Waarschijnlijk doelde ze op het feit dat men soms zichzelf iets voorspiegelt en het op dat moment zelf gelooft, maar dat dingen kunnen veranderen. 

En alhoewel ik dat best snap ben ik terug heel hard teleurgesteld. Voor mij zijn woorden niet zomaar woorden, maar krachtige 'tools' om jezelf uit te drukken, beloftes te maken, vriendschappen te scheppen en vijanden te maken. 

Als ik een mooi gedicht of songtekst hoor, als ik iemand hoor vertellen dat ze van me houdt, of me haat, dan zindert dit door gans mijn lichaam. Als iemand me belooft mijn vrouw te worden in goede en slechte tijden dan geloof ik dat. Onvoorwaardelijk. 

Natuurlijk verandert het leven. En soms moet je op je woorden terug komen. Maar voor mij is dat geen vanzelfsprekendheid. 

Des te meer blijkt echter dat woorden inderdaad maar woorden zijn. Jammer. 

13:00 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Vandaar het gezegde: zijn/haar woord houden Bart. Voor sommigen is dat blijkbaar heel moeilijk.

Wat jouw reactie op mijn citaat betreft? Ik zie 'diepere krachten van het leven' niet als het geloof maar gewoon als 'het leven'. Ik zeg bijvoorbeeld niet: God heeft dat zo voor mij geregeld maar "het leven" heeft dat voor mij geregeld. Moeilijk om uit te leggen ;-)

Fijne vrijdag nog hé?
Groetjes

Gepost door: Elle | 19-02-10

Dikwijls wordt men met loze woorden en loze beloftes opgezadeld, net alsof men legoblokjes stapelt die zoals gewoonlijk uit elkaar vallen, maar het is net door zulke woorden dat je iemand echt leert kennen!

groetjes

Ps: Els De Schepper is een straffe madam die de onhebbelijkheden van vele mensen ten tonele voert :-)

Gepost door: maike | 19-02-10

Hallo Ik kwam hier toevallig op bezoek en moet bekennen dat dit blog een prima invulling is voor mijn vrije zondagnamiddag. Prima teksten en prachtige muziek. Proficiat.
Ik kom heel zeker nog op bezoek. Een fijne zondag ! Groetjes !

Gepost door: M@rtientje | 21-02-10

De commentaren zijn gesloten.