15-01-10

Vallen en opstaan

"Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up."

Een quote uit een Batman film die me nagebleven is. In zijn eenvoud is dat eigenlijk een positief ingesteld antwoord volgens mij. 

Het leven bestaat uit ups en downs. Iedereen kent glorietijden en iedereen kent zijn tegenhanger. Iedereen. Zonder uitzonderingen, en daar valt niets aan te doen, het hoort nu eenmaal bij het leven. En als je in een periode van het leven zit terwijl je aan het vallen bent, dan kan bovenstaande quote je sterker maken. 

En hoe sneller we het leren, hoe beter die mindere periodes kunnen aangepakt worden en hoe sneller ze voorbij zijn, totdat we 'het' vlak in de ogen kunnen kijken, zeggen dat we niet meer bang zijn en durven verder te leven! 

Want bovendien lijkt het vaak alsof we diep vallen. Maar je kan het vergelijken als een grafiek van een beursaandeel. Het is niet omdat je in een dalende lijn bent, dat je terug vanaf nul moet herbeginnen. Er zijn altijd wel 'knakjes' in de grafiek, maar als je even afstand durft nemen zie je de grafiek op langere termijn en zie je dat de lijn grosso modo wel aan het stijgen is. Zolang je jezelf maar terug op tijd weet op te rapen.


13:07 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben het hélemaal eens met jou!
We vallen maar staan nadien sterker op. Daardoor blijft de grafiek uiteindelijk in stijgende lijn gaan. Daarom ook dat ik altijd spreek van "groeien" in het leven want dat is het letterlijk en figuurlijk! Dit postjes kan niet duidelijker zijn!
Fijn weekend Bart!
Lieve bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 16-01-10

Ik vind dat een mooi postje. Het werkt inderdaad zo en t'is waar dat vallen soms lijkt op achteruitgang, maar als we bezig zijn dan kunnen we dit zien als een leerproces. Voor mij ook een hele mooie opkikker.

Gepost door: Wopi | 20-01-10

De commentaren zijn gesloten.