11-09-09

Een alles-of-niets-kop

'Je ziet eruit als een gehaaide advocaat'. Dat zinnetje heb ik al een paar keer mogen horen. Helemaal onterecht vind ik, want zo voel ik het zelf helemaal niet aan. 

En ik denk dat deze uitstraling maakt dat mensen raad vragen aan mij. Geen emotionele raad, maar wel zakelijke. 

Eigenlijk ken ik drie groepen mensen hieromtrent. 

De eerste groep bekijkt me alsof ik meer ben dan zij. Ofwel voel ik enig venijn in hun blikken en zinnen ofwel vragen ze me raad. En als ik dan raad geef, maar de zaken draaien anders uit, dan is het net alsof er ik-weet-niet wat gebeurd is.

De tweede groep bekijkt me zoals ik ben. Enkel de mensen die het dichtst bij staan doen dat. Ik ben een gewone jongen van om de hoek. Niet dom, maar ook niet bijzonder intellectueel. Heel gewoon eigenlijk. 

De derde groep bekijkt me dan net het tegenovergestelde als de eerste groep. De respecteren me helemaal niet en drijven zelfs de spot met me. 

Lang heb ik nagedacht waarom de tweede groep zo klein is in vergelijking met groep 1 en 3. En ik denk de oplossing gevonden te hebben. Ik denk dat ik een alles of niets uitstraling heb. Mensen die enkel uitgaan van de eerste indruk (en/of niet de moeite doen mij echt te leren kennen) moeten me... of moeten me helemaal niet. 

En dan vraag ik me af: doe ik dat zelf ook? Mensen beoordelen zonder ze echt te kennen?

decoration

14:26 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: oordelen |  Facebook |