10-07-09

shhht

Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd heb ik een grote behoefte aan stilte. Eigenlijk helemaal in contrast met vroeger, toen er wel altijd een TV of radio moest opstaan als ik alleen was. 

Ik heb het vooral vorige week ontdekt. Toen ben ik met mijn zus een weekendje naar De Haan ben geweest. Er waren stiltes en ik had de indruk dat mijn zus daar niet tegen kon: ze begon alle onderwerpen aan te halen om toch maar iets te zeggen. Ik werd er eigenlijk alleen maar zenuwachtig van. Op de duur antwoordde ik haar zelfs niet meer (wat haar dan weer zenuwachtig maakte :-)

Als twee mensen bij elkaar zijn, dan moeten stiltes toch kunnen? Alhoewel er ook 'pijnlijke' stiltes bestaan, hoeft dat niet bij elke stilte zo te zijn. Ik vind het ook wel leuk om met twee of meerdere mensen gewoon eventjes stil te genieten van de omgeving en van het moment...

Hoogstwaarschijnlijk is dit nu gewoon een fase in mijn leven, want vroeger had ik dat helemaal niet. Toen ik met mijn partner iets ging eten of drinken was er altijd wel iets te vertellen.

Maar nu zit ik blijkbaar in de stille periode. Shhht!

 

 

11:14 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: stilte |  Facebook |

Commentaren

Ja, 't is heerlijk in stilte mijmeren. Soms geloven mensen dat ze de stilte moeten opvullen, altijd maar moeten communiceren, mekaar moeten animeren of zo... Ik vluchtte vaak in mijn praten. Dan stond ik nadien buiten en voelde ik me pas goed verloren... want ik had het gevoel niet aanwezig te zijn geweest net doordat ik zelf vluchtte door zo te razen.
Bedankt voor jouw bezoekje aan mijn site.
Virginia

Gepost door: Virginia | 14-07-09

De commentaren zijn gesloten.