20-06-09

Vrienschap of liefde

K. heb ik leren kennen op de muziekschool. Je gelooft het of niet, maar tijdens de eerste les, de eerste minuut zaten we naast elkaar en begonnen dadelijk te praten met elkaar. Sindsdien zijn naast elkaar blijven zitten. 

Het klinkt een bakvisverhaal, en misschien is het ook zo, maar K. heeft iets. Iets wat mij héél hard aantrekt. Qua uiterlijk is ze helemaal mijn type, maar ook haar humor is leuk, ik babbel graag met haar en haar karakter interigeert me. Heel hard. 

Intussen hebben we onze ritueeltje. Tijdens de pauze roken we beiden een sigaretje, daarna gaan we een drankje kopen en gaan we ons bij de rest van de groep zetten. Na de les roken we opnieuw ons sigaretje en babbelen we een beetje over koetjes en kalfjes. 

Eigenlijk kan wel gezegd worden dat we, tijdens de notenleerlessen toch, bijna altijd bij elkaar zijn. Wij en de groep. En dat geeft me een heel apart gevoel. 

Maar liefde is er niet. Toch niet van haar kant. Toen ik haar op een weinig discrete manier duidelijk maakte dat ik iets voor haar voelde hield ze de boot af en wist ze me te vertellen 'dat ze nog niet klaar was voor een relatie'. 

Ja, heel veel ervaring in verleidingsland heb ik niet, maar dat dit een beleefde afwijszin is was me wel duidelijk. Ik stuurde haar daarop een mailtje om mijn gevoelens min of meer te duiden en beloofde haar dat ik het begreep en dat ik hoopte dat onze vrienschap hierdoor niet geschaadt was en dat ik het aanvaardde dat de liefde niet wederkerig was.

Vandaag was het echter weer zover. De les was gedaan, en iedereen was al naar huis, maar wij twee zaten op de trappen nog te babbelen met elkaar. En ik voelde me hemels! 

Nu twijfel ik. Ga ik toch verder met haar (kalmpjes aan nu) hart trachten voor me te winnen (met de kans haar vriendschap te verliezen), of kies ik voor het zekere en hou het bij vriendschap?

Intussen iemand al een glazen bol gevonden? (of een manier om duidelijk te begrijpen wat vrouwen écht willen?)

00:42 Gepost door Bardem in Liefde | Permalink | Commentaren (1) | Tags: k |  Facebook |

Commentaren

aan jou O ja hoor, zij geniet van jouw aanwezigheid,maar die is ook tegelijk veilig want je bent voorspelbaar, braaf en zet haar op een voetstukje, ze geniet van jouw adoratie(dat voelt iedere vrouw feilloos aan) en heeft het spel volledig in de hand,jij bent geen bedreiging wat is er fijner, tijdelijk dan, want een volgende stap, hoe risicovol ook, zal haar of wakker schudden uit deze tijdelijke status quo of ze zal zeggen "eindelijk", het is aan jou, de volgende stap is hoe dan ook beslissend, maar een beetje doortastende man die niet te veel adoreert wordt door de meeste vrouwen hogelijk gewaardeerd. Maar als je zo doorgaat blijft het bij trapzitten na de les.

succes
Danique

Gepost door: Danique | 20-06-09

De commentaren zijn gesloten.