03-05-09

Te snel

decoration
Ik was mijn eigen blog eens aan het herlezen waarin ik vertelde dat ik alles te traag vooruit voelde gaan en dat het een lange tocht ging worden vooraleer ik een huisje zou vinden dat in mijn budget past. 

Nu, zoveel dagen later, vind ik dat alles misschien wel te snel aan het gaan is. OnschuldigHet is maar het eerste appartement dat ik bezoek (dat binnen mijn budget valt) en hop, dadelijk koop ik het.

Bovendien zit ik echt boordevol vragen of dit wel een goed idee is, iets kopen. 

Maar ik wil verder in het leven. Nu heb ik het gevoel dat ik aan het zwemmen ben zonder dat ik vooruit ga. En dat is verdomd vermoeiend. Dus: iets kopen voor mezelf, dat zou al een grote stap voorwaarts zijn. Onafhankelijkheid. Standvastigheid. Zekerheid. 

Maar zeggen ze niet dat je eerst moet leren stappen vooraleer je loopt? Ga ik binnen een half jaar niet zeggen van: zie mij hier zitten: 31 jaar en al vastgeroest in mijn eigen wereld. 

Misschien toch best huren? Lagere maandelijkse kosten, en na x maanden/jaar kan ik mijn leven nog steeds bijsturen en aanpassen. 

Misschien toch best kopen? Gezellig inrichten zoals ik het wil, en mijn mensualiteiten zijn een goede investering en belastingsaftrekpost. Goede investering, tenminste, als hier het Ierse scenario niet voordoet (waar de vastgoedprijzen met 40% gezakt zijn). Of het scenario aan de Belgische kust, waar de prijzen met 25% gezakt zijn! 

Iemand hier die de toekomst kan voorspellen?

16:17 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.