10-06-10

Slecht gezind

Vandaag is het 10 dagen geleden dat ik gestopt ben roken. Alhoewel ik nooit echt veel gerookt heb zit ik de laatste dagen toch in een dipje. Er lijkt constant een duiveltje op mijn schouders te zitten die het woord 'sigaret' fluistert. 

Maar ik behoud mijn mannelijke trots en houd vol. Zonder hulpmiddelen, enkel mijn ijzersterke wilskracht! :-)

10:22 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-06-10

Alles is relatief

Vandaag was het de begrafenis van de man van een collega. Ze zijn veertig jaar getrouwd geweest. Veertig fucking jaar. 

Mijn collega had een brief voor haar man geschreven en heeft die voorgelezen. Het was verbazend puur. Cliché, maar puur. Het mooiste stuk was toen ze vertelde dat hun relatie hoogtes en laagtes heeft gekend ... dat ze zich zelfs een paar keer hebben  afgevraagd: 'gaat het wel lukken?', maar dat ze - nu ze terugkijkt - geen seconde spijt heeft. OK, klinkt goedkoop, maar ze meende het wel. 

De eredienst was sober maar werd gepassioneerd gebracht door een priester die hard zijn best deed ons allen (zichzelf incluis) te overtuigen dat de dood écht wel zinvol is. Tijdens die dienst vergrootte hij uit wat de overledene heeft achtergelaten: een vrouw, kinderen, kleinkinderen, vrienden. 

Pats, plots wordt de som van je leven gemaakt.

Er werd niets gezegd voor welke werkgever hij 75% van zijn leven het beste van zichzelf gegeven heeft. Niets over het huis waar hij de helft van zijn leven voor heeft afbetaald. 

En toen moest ik aan een bekende oneliner denken: "alles is relatief in het leven, behalve de liefde en de gezondheid"

And so it is. Ik ben (nog steeds) een huisje/tuintje type. Ik hou van enige weelde en van reizen. Eigenlijk ben ik zelfs best wel materialistisch. En ik ben niet zooo ambitieus, maar ik ben wel trots op mijn werk en heb nog steeds de honger naar meer en beter.  

Maar als het ooit mijn tijd is en de som van mijn leven wordt gemaakt dan hoop ik uit het diepste van mijn ziel dat ze het over mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen kunnen hebben. 

Want als ik het even heel simpel bekijkt zie ik dat enkel liefde het leven het leven waard maakt. 

En laat het nu net dàt zijn dat we niet onder controle hebben. 

13:27 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-05-10

A-ha

Deze ochtend was het opnieuw een heuse strijd om de wekker af te drukken en om op te staan. Het was zelfs zo erg dat ik doorheen het irriterend gebeeb van de wekker heb geslapen. Twee treinen later dan normaal ben ik dan eindelijk op het werk geraakt. 

Het is net alsof mijn geest overuren moet maken. Ik ervaar zo veel... Allemaal leuke dingen, dat wel, maar ik ben nu eenmaal iemand die even tijd nodig heeft om belangrijke, intensieve dingen een plaats te kunnen geven. Daar komt nog eens bij dat ik vrijdag examen theorie heb en binnen enkele weken examen piano en eigenlijk heb ik wel nog een stukje af te leggen om dat tot een goed eind te kunnen brengen. 

Dit brengt met zich mee dat ik helemaal niet in mijn bed geraak. Want op zich geniet ik wel van de dingen die ik nu voel en ik wil daar zo lang mogelijk van genieten en slapen is dan maar tijdverspilling. Zo was het gisterenavond terug halféén voor ik naar bed ging en als een blok in slaap viel. 

En het bizarre is dat ik wel dingen doe, maar in m'n diepste draaien m'n hersenen overuren. Ik denk veel te veel na (of juist helemaal niet :-), en dat heeft dan weer als nadeel dat ik meer zit te dromen dan te werken. En voor ik het weet is er terug een uur voorbij... lazy me :-)

14:15 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Saaie mens

Ik heb de laatst tijd een kantje van mezelf ontdekt waarvan ik niet wist dat ik het had. Enfin, ik het is er altijd al geweest, maar het was onuitgesproken.

Eigenlijk heb ik de saaie nood heb aan variabele definities. Hiermee bedoel ik dat ik nood heb aan een flexibele structuur in het leven. Bv. werk hebben. Uiterst belangrijk, niet enkel financieel, maar ook emotioneel.

Zo hou ik er van dat ik nu al weet dat ik morgen moet/mag gaan werken. En het feit dat we glijdende werkuren hebben maakt dat de 'sleur' doorbroken wordt. 

Zo hou ik er van nu al te weten dat als ik ga thuiskomen vanavond, ik iets te eten ga vinden en hou ik ervan nu al te dromen wat ik zou kunnen doen. Nu ja, wat dat eerste betreft moet ik mij nog wat conditioneren want meestal ontdek ik 's avonds dat er brood noch charcuterie aanwezig is waardoor ik al vaak mijn voorraad pizza of lasagne heb moeten aanspreken :-)

Zo hou ik van de dagelijkse routines, en absoluut als ze worden afgewisseld met een spontaan moment. Maar het feit dat er een rode draad is brengt me tot rust. 


10:21 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-05-10

Verlengd weekend

En toen was het maandag. Een wat rare maandag, want ik heb al een paar keer mogen horen hoe ik lijk te stralen vandaag, terwijl ik me eigenlijk vooral moe voel en ik me ietwat angstig begin af te vragen hoe ik er de laatste maanden dan wel niet heb moeten bijlopen :-)

En ik voel me wel goed. Het was op meerdere vlakken een bijzonder leuk en gezellig weekend waarbij toch enkele momenten zijn geweest waarvoor ik (achteraf bekeken helemaal onnodig) toch wel zenuwachtig voor was. 

Maar dit neemt toch niet weg dat ik wat knorrig ben omdat ik me niet echt uitgeslapen voel en ik hoofdpijn heb. En alhoewel ik wel blij ben dat ik op mijn werk ben, mijn zaken kan in orde maken en tussen mijn collega's vertoef  - die trouwens uitermate, zelfs verdacht goed gemutst lijken te zijn vandaag - kan ik me maar moeilijk concentreren. 

Wat er mij trouwens doet aan denken dat ik moet ophouden op mij blog te schrijven en nog eens poging doen om er aan te beginnen ;-)

decoration
11:48 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-10

Sleep

Er zijn mensen die kunnen functioneren met 5 uren slaap. Ik hoor niet bij die categorie. Integendeel... momenteel klinkt het dubbel aantal uren heel aantrekkelijk. 

Nochtans heb ik mijn aantal uren slaap toch moeten aanpassen sinds ik chauffeur speel. En dat begint zich nu toch ietwat te wreken. Eind volgende maand verloopt mijn evaluatieperiode en ik denk er hard aan vriendelijk te bedanken voor die 2de job. 

Want ik voel me moe. Deze morgen viel ik constant in slaap in de trein. Op zich wel heerlijk om je ogen dicht te doen terwijl de ochtendzon op je schijnt en je je bewustzijn beetje bij beetje voelt verminderen. Nadeel is wel dat je je eigenlijk nog meer moe voelt als ze in de luidsprekers aankondigen dat Brussel-Zuid nadert. En als je daarna in de metro naast een ADHD bakvis staat terwijl die in haar telefoon staat te schreeuwen hoe ze haar kamer gaat inrichten heb je wel zin om die telefoon ergens te steken waar het geen geluid meer kan maken! ;-)

Maar dankzij de loverush die door m'n aderen stroomt (en na een kop koffie :-) voel ik me al een pak beter nu. Helemaal klaar om het leven en de wereld aan te kunnen! Al ga ik nu gewoon proberen m'n werk af te krijgen. :-)09:31 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-05-10

vanzelfsprekend

Heil en lof aan de bedenker van de datingsite. Het brengt mensen bij elkaar en maakt veel mogelijk. Maar het is op één of andere manier toch ook wel wat oppervlakkig. 

Als je het nu eens niet romantisch bekijkt... het is plaats vol met mannen en vrouwen die op zoek zijn liefde. Honderden profielen staan een muisklik van je vandaag. Honderden profielen die hetzelfde zoeken. En als je het goed speelt krijg je er aandacht. Relatief veel aandacht. Het kost dan ook meestal niet al te veel moeite om mensen te vinden waarmee je een gesprek kan voeren, en waarmee je kan afspreken. 

Maar toch zijn er serieuze verschillen van gesprekken voeren. Bij sommige moet je de grenzen van je inspiratie aftasten om toch maar een gesprek half en half draaiende te houden.

13:58 Gepost door Bardem in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende